Wednesday, April 29, 2009
sweet & spicy broiled salmon :: salmón dulce y picante
Whenever I think of salmon, I think of the way my mom makes it. When salmon's on sale, she buys a fillet or two, presses a delicious dry rub into the top and broils it until the salmon is flaky and tender.
She usually puts maple sugar into the rub, but at school, I don't have any, so I use brown sugar in place of it. I mix a dry rub of dark brown sugar, paprika, chili powder, salt and pepper, and press it into a few fresh salmon steaks. Just about 10 minutes under the broiler and you've got a tasty main dish. I usually serve it with rice and roasted or sauteed vegetables.
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Cuando pienso en salmón, siempre pienso en la manera que mi madre lo hace. Cuando está rebajado, compra un filete o dos, pone una mezcla de especias encima y lo gratina hasta que esté cocido muy bien y tierno.
Normalmente pone azúcar de arce en la mezcla de especias, pero como no lo tengo en mi residencia (que está situada en la universidad), puso azúcar moreno. Mezclo el azúcar moreno, paprika (pimentón), chile en polvo, sal y pimienta, y puse la mezcla encima de tres o cuatro filetes. Solamente unos diez minutos debajo del gratinador y ya está. Normalmente lo sirvo con arroz sazonado y verduras (asadas o salteadas).
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