Wednesday, April 29, 2009

sweet & spicy broiled salmon :: salmón dulce y picante


Whenever I think of salmon, I think of the way my mom makes it. When salmon's on sale, she buys a fillet or two, presses a delicious dry rub into the top and broils it until the salmon is flaky and tender.

She usually puts maple sugar into the rub, but at school, I don't have any, so I use brown sugar in place of it. I mix a dry rub of dark brown sugar, paprika, chili powder, salt and pepper, and press it into a few fresh salmon steaks. Just about 10 minutes under the broiler and you've got a tasty main dish. I usually serve it with rice and roasted or sauteed vegetables.

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Cuando pienso en salmón, siempre pienso en la manera que mi madre lo hace. Cuando está rebajado, compra un filete o dos, pone una mezcla de especias encima y lo gratina hasta que esté cocido muy bien y tierno.

Normalmente pone azúcar de arce en la mezcla de especias, pero como no lo tengo en mi residencia (que est
á situada en la universidad), puso azúcar moreno. Mezclo el azúcar moreno, paprika (pimentón), chile en polvo, sal y pimienta, y puse la mezcla encima de tres o cuatro filetes. Solamente unos diez minutos debajo del gratinador y ya está. Normalmente lo sirvo con arroz sazonado y verduras (asadas o salteadas).

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